Un bărbat din comuna buzoiană Cozieni, arestat pentru că ar fi agresat sexual mai multe copile. Anchetatorii au identificat șase victime cu vârste cuprinse între 7 și 12, după ce bărbatul și-a recunoscut faptele

Un bărbat dintr-o comună din Buzău a șocat o comunitate întreagă după ce a fost arestat pentru că ar fi agresat sexual mai multe fetițe. Anchetatorii spun că până acum au identificat deja 6 victime cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, însă nu exclud ca numărul copilelor agresate să fie mult mai mare. La audieri, bărbatul și-a recunoscut faptele.

02 Martie 2023, 18:44 (actualizat 02 Martie 2023, 18:46) Știrile TVR |

O fetiță de 9 ani a fost cea care a rupt tăcerea. Ea i-a mărturisit bunicii că vecinul de pe uliță ar fi violat-o. Și nu doar o dată, ci în repetate rânduri începând din vara anului 2021 şi până în decembrie anul trecut, când bărbatul a plecat pentru scurt timp în străinătate.

Bunica a fost cea care a alertat autoritățile. Polițiștii l-au reținut pe agresor, iar cei de la protecția copilului au început o anchetă.

”Judecatorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a unui bărbat în vârstă de 51 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de agresiune sexuală și viol. Fapta ar fi fost comisă în perioada iunie 2021 – decembrie 2022”, a declarat Cornelia Stroe, agent principal, purtător de cuvânt IPJ Buzău.

”Urmare a unui apel preluat pe numărul unic național 119, un reprezentat din cadrul Compartimentului de intervenție în regim de urgență și telefonul copilului a participat la audierea unei minore, într-o sesizare privind un abuz sexual”, a precizat Cristina Niculescu, DGASPC Buzău.

Anchetatorii au stabilit în urma audierilor că nu mai puțin de 6 fetițe ar fi fost molestate sau agresate sexual încă din 2017.

Vestea a șocat întreaga comunitate din Cozieni, acolo unde bărbatul de 51 de ani locuia.

”Aceste fapte făcute de el au șocat foarte mult comunitatea datorită faptului că el era un bun familist, își vedea de familie, avea o gospodărie frumoasă, muncea. Nimeni nu se gândea că poate să facă asemenea fapte”, a mărturisit Daniel Panaitescu, primarul localității Cozieni.

Copilele agresate vor primi consiliere psihologică.

”Se impune o expertiză medico-legală, psihiatrică pentru că este o tulburare a identității sexuale. Este mai degrabă și o psihopatie polimorfă, pentru că am înțeles că și-a creat un decor anume, un mediu prielnic unde atrăgea copilaşii”, a explicat psihiatrul Maria Cristache.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul poate sta după gratii până la 20 de ani. La numărul de urgență 119 se pot semnala cazurile de abuz asupra copiilor.

Source

Distribuie știrea