Un milion de români ajung zilnic în marile centre comerciale. Numărul celor care merg la mall a crescut după pandemie

Mersul la mall a devenit în România sport naţional. Un milion de români ajung zilnic în centrele comerciale nu doar pentru cumpărături, ci şi că să se relaxeze. Sociologii pun acest comportament pe seama nevoii tot mai mari a românilor de a socializa după doi ani în care principala activitate în timpul liber a fost statul în faţa televizorului.

12 Martie 2023, 19:26 Știrile TVR |

Românii ajung să viziteze centrele comerciale de 32 de milioane de ori pe lună.

Femeie, cu vârsta cuprinsă între 26-45 ani. Este portretul robot al românului care ajunge zilnic la mall. O treime dintre cei care îşi petrec cel mai mult timp în magazine sunt doar din București.

Faţă de 2019, nu doar numărul celor care ajung în mall este în creştere, ci şi suma de bani pe care o cheltuie, însă aceasta se datorează inflaţiei. Când ajung în marile centre comerciale, românii fac, în medie, cumpărături de 200 de lei.

Românii preferă marile centre comerciale pentru că aici beneficiază atât de mijloace de divertisment, cât şi de cumpărături.

Adrian Haţoş – sociolog: „Mall-ul este confortabil pentru petrecerea timpului liber. Mall-ul nu este doar o colecţie de magazine. A fost pandemia între timp. Am rămas mult timp fixaţi în faţa televizoarelor şi a calculatoarelor de acasă. Acum, în sfârşit, putem să ieşim. Avem nevoie de socializare.”

În România sunt 120 de mari centre comerciale, dar piaţa este în continuă dezvoltare pentru că ţara noastră este tot mai atractivă pentru companiile internaţionale de retail.

Source

Distribuie știrea