• Sun. Jul 25th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Un militar român rănit în Afganistan va reprezenta în premieră România la arc, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

Jul 13, 2021

Un militar român rănit în Afganistan s-a calificat la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. ​Caporalul Eugen Pătru va reprezenta, în premieră, România la proba de arc olimpic. Militarul a fost rănit grav la ambele picioare în Afganistan, în urmă cu 4 ani. Acum el face parte din Invictus, echipa paralimpică a armatei. Eugen are 31 de ani și este caporal în armată. În urmă cu câteva zile, la un concurs din Cehia ,tânărul a reușit să se califice în premieră pentru România la Jocurile Paralimpice din Japonia.

13 Iulie 2021, 20:06 |

În urmă cu 7 ani, în Afganistan, Eugen a fost la un pas de moarte. Patrula sa a fost lovită de o mașină capcană. Un coleg a fost ucis pe loc, comandantul de pluton și-a pierdut o mână, iar caporalul a fost rănit grav la ambele picioare. A stat internat aproape 5 luni în spitalele din Germania și România.

La 2 ani de la atacul din Afganistan a venit la echipa Invictus cu gândul să facă înot și să participe la diversele concursuri paralimpice militare.

Rezultatele nu au întârziat să apară. În 2018, Eugen a câștigat aurul la jocurile Invictus din Australia și a luat aurul la Campionatul mondial militar. Acum tânărul are șanse reale să urce pe podium la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *