Un nou protest la Ploiești, orașul rămas fără apă caldă în prag de iarnă

A fost din nou protest la Ploieşti, oraşul rămas de câteva săptămâni fără apă caldă. Peste 100 de persoane au ieşit în stradă să ceară autorităţilor soluţii, mai ales că se apropie sezonul rece. A fost al doilea protest, după cel organizat în luna august.

11 Septembrie 2022, 13:06 (actualizat 11 Septembrie 2022, 13:14) Știrile TVR |

Ploieștenii s-au adunat să își strige menulțumirile, în fața Palatului Administrativ din Ploiești, unde își au sediul Consiliul Județean și Prefectura Prahova. De la 1 august nu mai au o picătură de apă caldă la robinet. Și se tem că nu vor avea nici la iarnă.

Firma Termoficare Prahova SA a semnat în luna mai un contract pentru concesionarea serviciului de termoficare. De la 1 august, a sistat furnizarea apei calde, invocând necesitatea unor lucrări de renovare.

Ulterior, Consiliul Județean a dispus rezilierea contractului cu firma de termoficare, iar aceasta a contestat anularea.

Peste 130.000 de persoane, racordate la sistemul centralizat de termoficare, sunt afectate de lipsa apei calde, dar și multe instituţii publice, inclusiv spitale.

Source

Distribuie știrea