Ape reci, curenți puternici, pe scurt, o cursă de anduranță. Așa descrie sportivul din Petroșani aventura sa în canalul Bristol. Deși distanţa în linie dreaptă era de circa 25 de kilometri, în total, Avram Iancu a fost nevoit să înoate mai mult.
Avram Iancu, sportiv: Marea greutate a fost că acolo sunt curenți foarte puternici. A trebuit să înot aproximativ 45 de km ca să reușesc traversarea.
Cursa a fost monitorizată de Bristol Channel Association, autoritatea juridică care supraveghează înotul în acest canal. La final, performerul român a fost întâmpinat de conaționali, la mal.
Avram Iancu, sportiv: 50 de români m-au așteptat pe mal și alți mii au fost alături în mediul virtual.
Acasă, la Petroșani, Avram Iancu își face în fiecare dimineață înviorarea în pârâul din spatele curții, care nici vara nu are mai mult de câteva grade. Așa s-a obișnuit cu temperaturile extreme din apele nordice.
În tot ce face sportivul român este sprijinit de soție și cele trei fiice.
Ancuța Iancu, soția înotătorului: De câte ori se pregătește pentru un asemenea proiect, sunt destul de emoționată, mi-este foarte greu, încerc să-l susțin.
Sportivul din Petroșani a obținut anul acesta și titlul de „Performance of the Year” din partea Organizaţiei Mondiale de Înot în Ape Deschise, după ce a reușit anul trecut în premieră mondială să înoate 26 de kilometri împotriva curentului pe Dunăre. Avram Iancu mai are la activ traversarea înot a Canalului Mânecii, dar și parcurgerea Dunării, fără costum de neopren, pe o distanţă de peste 2.800 de kilometri.
CUVINTE CHEIE
Articole pe aceeaşi temă