Un nou scandal în sportul românesc. O gimnastă acuză că a fost agresată de antrenor. Cazul a ajuns la Comisia pentru egalitatea de șanse de la Camera Deputaților

Una dintre cele mai cunoscute şi valoroase gimnaste din România susține că ar fi fost agresată fizic şi verbal de către antrenorul său de la Deva. Mama ei susține că după ce a făcut dezvăluirile, fiica ei nu se mai poate antrena, iar transferul la un alt club este blocat. Între timp, Federația a făcut verificări și nu infirmă în totalitate acuzațiile sportivei. Gimnasta a discutat astăzi cu membrii Comisiei pentru egalitatea de șanse din Camera Deputaților. Va avertizăm, urmează informații care vă pot afecta emoțional.

22 Noiembrie 2022, 20:13 (actualizat 22 Noiembrie 2022, 20:23) Știrile TVR |

”- Ne era teamă pentru agresiune sexuală atâta timp cât el se îmbăta.
– A intrat vreodată băut peste voi în cameră?
Da. Înainte să ne ne mute mai intra la noi în cămin. Nu ni se pare normal să intre un antrenor bărbat într-un cămin de fete.
– Dezbrăcat?
Da.
– Au exista atingeri?
Față de mine nu”, este un scurt dialog cu sportiva care își acuză antrenorul.

Sunt acuzații pe care gimnasta de 15 ani le-a lansat de acum 2 luni și le-a menținut și acum în față Comisiei pentru Egalitatea de Şanse pentru Femei şi Bărbaţi, din Camera Deputaților.

”Am ales să plec de la Deva, pentru că au existat bătăi. Ne-au scos afară din sală pentru că erau camere de filmat, ca să nu se vadă pe camere și Federația ce face antrenorul nostru. Nu îmi ieșise un element la paralele, mie și altei colege, ne-a scos afară și ne-a dat o palmă peste cap”, mai spune sportiva.

”Copilul meu a ajuns să îmi trimită mesaje că se omoară”, susține mama fetei.

Federaţia Română de Gimnastică şi ministrul Sportului cunosc acest caz. Într-o întâlnire de acum 2 luni, mama fetei susţine că ministrul i-ar fi promis sprijin. De atunci nu se mai antrenează la Deva.

”Se antrenează, dar în pădure, pentru că nu este lăsată să se antreneze. Este chemată la sala din Bârlad să se antreneze, în schimb, la sala din Bârlad, este forțată, într-un fel sau altul, să iasă în presă, să își ceară scuze față de Federație și de antrenorii de la Deva”, mai spune mama gimnastei.

”Mi se pare inacceptabil faptul că DGASPC Vaslui nu a întocmit până în acest moment niciun fel de anchetă. Un copil minor acuză agresiuni psihice și fizice și nimeni de la DGASPC nu reacționează”, ne-a declarat Dan Tănasa, preşedintele Comisiei pentru Egalitatea de Şanse pentru Femei şi Bărbaţi.

Federaţia Română de Gimnastică a făcut verificări. Nu are o concluzie clară dat l-a sancționat pe antrenorul acuzat.

”Nu mai răspunde la telefoane. Telefoanele sunt direcționate mamei ei. Are purtător de cuvânt, o mamă care știți că este declinată din drepturi printr-o hotărâre judecătorească”, afirmă Carmencita Constantin, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică.

”Nu am spus niciodată că antrenorul Lucian Sandu este nevinovat. Am spus întotdeauna că nu am avut nicio sesizare. Au rezultat niște lucruri foarte interesante, nu neapărat validând acuzele”, a completat șefa FRG.

Urmează ca în Comisia parlamentară să fie invitați la audieri conducerea Federaţiei de Gimnastică, dar şi ministrul Sportului. Antrenorul nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzaţiile aduse.

Source