• Wed. Oct 20th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Un polițist din orașul Petrila reclamă că este supus unor presiuni fără precedent

Jul 21, 2021

Un polițist din orașul Petrila reclamă că este supus unor presiuni fără precedent. Mai mulți oameni de afaceri și primarul l-ar vrea plecat din localitate după ce a început să verifice transporturile de lemne, să aplice amenzi sau chiar să confiște marfa atunci când a descoperit nereguli. Ministrul de Interne a aflat despre acest caz și îi transmite primarului să se ocupe doar de polițiștii locali.

21 Iulie 2021, 18:11 (actualizat 21 Iulie 2021, 20:41) |

Pe 3 martie 2021 Andrei Jurj, polițist rutier din orașul hunedorean Petrilă, a oprit un transport de lemne pentru verificări. După ce a constatat că lipsesc documente de proveniență a aplicat amenzi. Transportul era fãcut de o firmă al cărei administrator a fost prins în decembrie 2020 cu un camion cu lemne fãră acte. Atunci, același polițist a decis ca marfa să fie confiscată. Reprezentații companiei sunt nemulțumiți. Iar primarul din Petrilă crede că problema se poate rezolva dacă polițistul va fi transferat în altă localitate.

Vasile Jurcă primar Petrilă prin telefon: Domnul polițist aproape zilnic, atunci când e de serviciu, oprește camioanele, le verifică, amenință șoferii cu dosarele penale.

Polițistul spune că nu întelege poziția primarului și că se teme că i s-ar putea face o nedreptate.

Andrei Jurj, polițist Poliția Petrilă: Mi-a creat o stare de temere. Din moment ce declară public aceste lucruri mi-a creat o stare de temere. Țoată lumea se teme că scandalul ar putea degenera. Sunt puțin disperat pentru că mi-e frică să nu degenereze lucrurile în sensul că o să ajungă să îți dea în cap sau Doamne ferește să se întâmple vreo nenorocire.’

În 2011 Iulian Raduca și fratele sau au fost condamnați la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru ultraj. Părțile vătămate au fost mai mulți polițiști din Petrilă. Scandalul din localitatea hunedoreană a ajuns și la ministrul de Interne.

Ministrul de Interne, Lucian Bode: Un primar poate să mute un polițist local- la ce departament vrea domnia să. Un polițist din poliția națională nu se subordonează intereselor unui primar și mai mult, nu accept amenințări de acest gen la adresa forțelor de ordine.

În cazul Petrilă s-au sesizat și superiorii polițistului. Cei de la controlul intern i-au cerut lui Andrei Jurj un raport detaliat despre situația cu care se confruntă.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *