Un preot ucrainean, care studiază la Alba Iulia, își ajută semenii

Drama prin care trece de două săptămâni poporul ucrainean i-a făcut mai solidari și pe locuitorii din județul Alba. Un tânăr preot ucrainean, care studiază în Alba Iulia, și-a îndemnat colegii și profesorii să dea o mâna de ajutor.

08 Martie 2022, 15:04 (actualizat 08 Martie 2022, 15:18) |

După o mobilizare extraordinară, mai multe transporturi cu produse de strictă necesitate şi alimente neperisabile au plecat către zonele aflate în conflict.

Ciprian Bileţchi este originar din oraşul Slatina, localitate din apropierea graniței ucrainiano-română. După ce a studiat teologia pastorală la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, a fost hirotonit preot în Ucraina, iar acum urmează un masterat la aceeaşi facultate.

A anunțat că este în Alba Iulia, iar foştii colegi şi profesorii s-au oferit să îl sprijine în strângerea de ajutoare. Un fost coleg de facultate a oferit sediul firmei sale, unde s-au adunat tonele de alimente şi produse iar mai multe dubiţe le-au transportat în Ucraina.

Odată ajunse în Ucraina, cele câteva tone de alimente şi produse au fost sortate şi pregătite pentru a fi distribuite.

În județul Alba sunt acum peste 150 de refugiați, iar alte zeci se află în tranzit. Mai multe asociații se ocupă de strângerea de provizii, dar și de ajutorarea ucrainenilor aflați în situații dificile.

Source

Distribuie știrea