Un profesor din Baia Mare străbate 2.200 kilometri pe râuri, cu barca pneumatică, pentru conştientizarea protejării mediului acvatic

Profesorul Horea Naşcu de la Universitatea de Nord din Baia Mare

Traseul pe care şi l-a asumat Horea Naşcu a început de pe râul Săsar şi continuă pe râurile Lăpuş, Someş, Tisa, iar apoi pe Dunăre, până la Sulina.

“Lectorul universitar Horea Naşcu a pornit (sâmbătă, 31 iulie, la ora 16,01), în cursa nautică ce vizează parcurgerea a peste 2.200 de kilometri, pe cinci râuri, şi anume: Săsar, Lăpuş, Someş (din România şi Ungaria), Tisa (din Ungaria şi Serbia) şi Dunăre (din Serbia şi România). Pe parcursul a 40 de zile, Horea Naşcu se va îndrepta spre kilometrul 0 al Dunării, cu scopul de a trage un semnal de sensibilizare şi responsabilitate în ceea ce priveşte protejarea mediului înconjurător şi în special a mediului acvatic (…) Horea Naşcu are toată susţinerea mea şi a Consiliului Judeţean Maramureş în realizarea acestui proiect şi sunt mândru că avem în Maramureş oameni ambiţioşi, inovatori, care luptă pentru mediu şi pentru protejarea acestuia”, a declarat, marţi, preşedintele CJ Maramureş, Ionel Bogdan.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.