Un român a murit și alți 8 au fost în mare pericol în Kefalonia. Au făcut paddling, dar unii nu știau să înoate. Precizări de la MAE

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Atena, s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în mass-media elene și române cu privire la decesul unui cetățean român în Republica Elenă și a întreprins demersurile pe lângă autoritățile elene, în regim de urgență, pentru a obține informații referitoare la cetățenia și identitatea persoanei, precum și cu privire la circumstanțele în care s-a produs incidentul.

04 Septembrie 2022, 20:35 (actualizat 04 Septembrie 2022, 20:41) Știrile TVR |

MAE

Conform datelor preliminare comunicate de autoritățile elene Ambasadei României la Atena, MAE precizează că, în cursul zilei de 3 septembrie 2022, un grup de nouă cetățeni români care practicau sporturi nautice de agrement în largul unei plaje din insula Kefalonia a fost surprins de condițiile meteo nefavorabile (vânt puternic, valuri mari), care i-au îndepărtat pe turiști de țărm și au provocat răsturnarea planșelor pe care aceștia navigau.

Echipajele Gărzii de Coastă elene au intervenit și au adus la mal toate cele nouă persoane. Unul dintre cetățenii români a decedat, iar trupul neînsuflețit a fost transportat la o unitate medicală din insula Kefalonia. Autoritățile elene au demarat o anchetă pentru a stabili condițiile în care a survenit decesul.

Ambasada României la Atena continuă dialogul cu autoritățile elene, a efectuat demersuri pentru informarea familiei persoanei decedate și este pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728875; +30 210 6728879, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție numărul de permanență al misiunii: +30 6978996222.

Source