Un seism cu magnitudinea 5,9 a avut loc în Turcia. Cutremurul a fost urmat de mai multe replici

Un cutremur cu magnitudinea de 5.9 grade a zguduit vestul Turciei miercuri dimineaţa, potrivit Agenţiei Turce pentru Protecţie Civilă AFAD, informează dpa, preluată de Agerpres.

23 Noiembrie 2022, 07:04 (actualizat 23 Noiembrie 2022, 07:20) Știrile TVR |

Cutremur în Turcia

Epicentrul seismului produs în jurul orei 4:00 a fost localizat în provincia Düzce de la Marea Neagră, dar el s-a resimţit până la Istanbul, aflat la aproximativ 200 de kilometri de Düzce, şi la Ankara.

Cutremurul a fost urmat de mai multe replici, potrivit AFAD.

US Geological Survey (USGS) a înregistrat o magnitudine de 6,1 grade, iar Centrul Seismologic Europeano-Mediteranean (EMSC) a menţionat o magnitudine de 6 grade.

Primarul oraşului Düzce, Faruk Özlü, a declarat pentru postul CNN Türk că în rândul cetăţenilor a izbucnit panica, dar că, deocamdată, nu s-a raportat existenţa unor victime. De asemenea, până acum nu au existat daune semnificative la clădiri, a spus Özlü.

Turcia este situată pe mai multe plăci tectonice, ceea ce determină o activitate seismică intensă. Unul dintre cele mai grave cutremure din ultimii ani a avut loc în octombrie 2020 în oraşul Izmir de la Marea Egee. Atunci şi-au pierdut viaţa peste 100 de persoane.

Experţii se aşteaptă ca în viitorul apropiat un cutremur puternic să zguduie Istanbulul, cel mai mare oraş din Turcia.

Source