Un șofer a fost înregistrat de radar cu o viteză de 243 km/h, pe autostrada A1. El nu purta centură și transporta doi copii fără a fi aşezaţi în scaune speciale

Poliția Rutieră / FOTO: Autor: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES/FOTO, foto.agerpres.ro

Potrivit unui comunicat al IPJ Sibiu, duminică, în jurul orei 12,40, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au depistat un conducător auto în vârstă de 35 de ani, domiciliat în localitatea Dobarca, judeţul Sibiu, conducând un autoturism cu viteză foarte mare pe autostrada A1. La kilometrul 270, în zona localităţii Sălişte, pe sensul Deva-Sibiu, el a fost înregistrat cu aparatul Trucam circulând cu viteza de 243 km/h, în zonă cu restricţie la 130 km/h.

Totodată, arată sursa citată, conducătorul auto nu a respectat indicaţia şi semnalul poliţistului rutier de “oprire” în trafic, reuşindu-se oprirea acestuia după o distanţă de aproximativ 16 kilometri.

Cu ocazia opririi s-a constatat faptul ca bărbatul nu purta centura de siguranţă şi transporta doi copii minori fără dispozitive de fixare (scaun de copil sau înălţător), menţionează poliţiştii.

“Împotriva conducătorului auto s-a dispus măsura tehnico-administrativă de reţinere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 150 de zile, fiind aplicată şi amenda în valoare de 3.480 lei. De asemenea, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru neportul centurii de siguranţă şi transportarea minorilor fără dispozitive de siguranţă”, se precizează în comunicat.

Source