Un spital din Barcelona folosește animalele de companie pentru a le alina suferința bolnavilor internați la ATI

Este vorba de un proiect unic prin care medicii vor să vadă cum influențează moralul pacienților starea lor de sănătate.

De două ori pe săptămână, Lua și Vida le fac vizite pacienților aflați la ATI. Suferința lui Joel s-a transformat pentru moment în lacrimi de bucurie.

Joel Bueno, pacient: Când a venit cu câinele, l-a așezat aici și am început să plâng, pentru că mi-am amintit de al meu, care stă și el pe mine și da, îți place, știi? Să ai o ființă vie care simte pentru tine
mai mult decât orice pe lume, care dă totul pentru ține, indiferent cum te porți cu el și este super loial, uite.

Sesiunea de terapie durează între 15 și 20 de minute, timp în care bolnavii se joacă și mângâie animalele.

LUCIA PICAZO, medic ATI Hospital ​del Mar, Barcelona: Deocamdată este o percepție, noi credem că le este benefic și de aceea facem studiul clinic. Cercetarea se bazează pe prelevarea de probe de salivă de la pacienți înainte și după terapia cu animale, pentru a vedea dacă se reduc unele substanțe legate de stres, cum ar fi cortizolul, și dacă apar substanțe legate de starea de bine, cum ar fi oxitocina, serotonina sau derivații triptofanului.

MARIBEL VIDA, directorul organizației Affinity Animals: Vedem reacțiile pacienților, ale personalului unității și putem observă că există o acceptare totală, de fapt ies și alte persoane din alte saloane. Chiar mulți dintre medici vor să atingă animalele și au deja o legătură cu ele, așa că atmosfera este grozavă atunci când sosesc câinii.

Studiul clinic se va desfășura pe durata unui an de zile, pe câteva mii de pacienți.

Distribuie știrea