Un transformator electric care aparține de Hidrocentrala Porțile de Fier 1 a luat foc. Au intervenit pompieri din cinci județe

Un incendiu violent a izbucnit, joi seară, în localitatea Gura Văii, din județul Mehedinți, la un transformator electric, care aparține de Hidrocentrala Porțile de Fier 1.

Au intervenit 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD. 

În sprijinul echipajelor din Mehedinți au venit 1 autospecială de stingere de la ISU Caraș-Severin, 2 autospeciale de stingere de la ISU Dolj, 1 autospecială de stingere de la ISU Gorj și 1 autospecială cu pulbere de la ISU Timiș.

Din motive de precauție și pentru a facilita intervenția pompierilor, grupurile adiacente celui la care s-a produs incendiul au fost oprite temporar.

Flăcările au fost stinse de pompieri după două ore și nicio persoană nu a fost rănită.

Pentru siguranță, autospecialele de intervenție vor rămâne în zonă, până când orice eventuale riscuri vor fi eliminate complet, transmite Hidroelectrica într-un comunicat.

“În aceste momente, siguranța angajaților și a comunității este prioritară pentru Hideoelectrica și sunt depuse toate eforturile pentru a minimiza impactul acestui incident pentru partea de producție”, se mai arată în comunicat.

Funcționarea sistemului energetic național nu a fost afectată de incident.

Porţile de Fier I este cea mai mare hidrocentrală de pe Dunăre, cu o puterea instalată totală de 2.235 de MW. Această capacitate este operată în mod de egal de partea română şi de partea sârbă.

Construcția a început în 7 septembrie 1964 și a fost finalizată pe 16 mai 1972.

Distribuie știrea