Un val de frig loveşte România. Probleme pe calea ferată și porturi închise din cauza vijeliei

Meteorologii au emis o informare de vreme rea. ​De marți seara şi până joi, dimineţile şi nopţile vor fi geroase, iar vântul care a suflat cu putere în ultimele ore va continua să prezinte intensificări. Vijelia a creat probleme pe calea ferată, dar și în porturi.

11 Ianuarie 2022, 17:59 (actualizat 11 Ianuarie 2022, 19:11) |

Vântul puternic, care a depășit la rafale și 75 de kilometri pe oră,  a adus probleme în sud-estul țării. Porturile maritime de la Marea Neagră și-au suspendat activitatea.

​Vântul puternic a pus mari probleme și salvatorilor. Chemați să intervină la un caz din Băile Herculane ,salvamontiștii au avut de înfruntat viscolul și au fost nevoiți să ajungă pe jos la pacientul care avea nevoie de îngrijiri. Bolnavul suferea de probleme cardiace și a fost coborât după trei ore și transferat la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș.

Probleme din cauza vremii au fost și la Galați. Un copac a fost pus la pământ din cauza vântului puternic, iar în cădere a avariat o mașină. Nimeni nu a fost rănit.

Și călătorii care au circulat pe calea ferată au avut de suferit. În Dolj, 5 trenuri de trafic intern şi internaţional au rămas blocate, seara trecută, pe segmentul feroviar Filiaşi-Gura Motrului, după ce mai mulți copaci au căzut pe liniile de contact. Circulația a fost întreruptă mai bine de patru ore.

Meteorologii atrag atenția că până joi seara vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața, în cea mai mare parte a țării, cu minime de până la -18 grade.

Source

Leave a Comment