Uniunea Europeană adoptă al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Consiliul European a adoptat oficial cel de-al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei din cauza agresiunii sale din Ucraina, potrivit unui comunicat de presă citat de CNN. Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, a declarat că pachetul de sancțiuni „limitează capacitatea Kremlinului de a finanța războiul prin impunerea de noi sancțiuni economice”.

03 Iunie 2022, 13:10 (actualizat 03 Iunie 2022, 13:34) Știrile TVR |

Josep Borrell / FOTO: Captură YouTube

„Interzicem importul de petrol rusesc în UE și, prin aceasta, reducem o sursă masivă de venituri pentru Rusia. Decuplăm mai multe bănci cheie rusești de la sistemul internațional de plăți SWIFT. De asemenea, sancționăm pe cei responsabili pentru atrocitățile care au avut loc la Bucha și Mariupol și am interzis mai mulți actori ai dezinformării care contribuie activ la propaganda de război a președintelui Putin”.

Consiliul European a enumerat diferitele domenii afectate de sancțiuni ca:

  • embargoul asupra petrolului rusesc
  • decuplarea altor bănci din Rusia și Belarus de la sistemul de plăți SWIFT
  • mediile prin care este difuzată propaganda pro-rusă
  • restricții privind exporturile, serviciile de consultanță, listările individuale.

Josep Borrell a menționat și ajutorul acordat Kievului în valoare de 9 miliarde de euro, inclusiv 2 miliarde de euro destinate forțelor armate ale Ucrainei

Înaltul oficial al UE a făcut, într-o postare pe Twitter, un rezumat al celor 100 de zile de război provocat de Rusia în Ucraina

”100 de zile de la invadarea Ucrainei de către Rusia. 100 de zile în care UE sprijină puternic Ucraina. 100 de zile în care în cae au fost provocate mii de morți și 6,8 milioane de refugiați.  100 de zile de distrugere fără sens, cu daune în valoare de miliarde. 100 de zile de porturi blocate și câmpuri bombardate, 22 de milioane de tone de cereale blocate.”

Anunțul a fost făcut în urma summitului extraordinar al Consiliului European de la Bruxelles, care a avut loc luni.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.