• Mon. Oct 18th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Uraganul Ida a crescut periculos în intensitate. Locuitorii din New Orleans se baricadează în case. Pagubele pot fi de proporții catastrofale, avertizează specialiștii

Aug 29, 2021

Avertismentele curg din toate părțile și oamenii se conformează. În New Orleans, cel mai mare oraș din statul american Louisiana, localnicii își fac provizii, baricadează fațadele caselor cu scânduri de lemn și saci de nisip.

Unii rămân închiși în case, alții cred că e mai bine să plece din zonă. Sunt cu toții speriați, pentru că specialiștii afirmă că pagubele pot fi de proporții catastrofale.

În zonă au fost trimiși sute de specialiști în intervenții de urgență și au fost amenajate centre care distribuie apă, alimente și generatoare electrice.

Localnicii sunt sfătuiți să nu stea pe gânduri dacă primesc ordin de evacuare.

Mulți nici nu au nevoie de asemenea recomandări. Amintirile lăsate de uraganul Katrina, care a atins uscatul pe 29 august 2005, în urmă cu exact 16 ani, sunt încă dureroase în Louisiana – peste 1.800 de persoane au murit atunci, iar intemperiile au provocat pagube de zeci de miliarde de dolari.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *