Urmează o săptămână de foc pentru absolvenții de gimnaziu. Evaluare națională cu premiere. Elevii aflați în carantină sau internaţi în spital vor susţine probele într-o sesiune specială, până în etapa admiterii la licee

Elevii vor susține primul examen serios din viața lor, după o perioadă complicată și cu multe necunoscute. Pentru această generație, pandemia a picat după 9 ani de școală în care ba nu au avut manuale, ba au învățat online sau deloc. Ministrul Educației admite că elevii au pierdut mult în ultimul an și jumătate, dar spune că a făcut tot ce a putut pentru a-i ajuta.

20 Iunie 2021, 21:21 |

Evaluarea națională începe marți, cu proba scrisă la limba română. Va fi o premieră: elevii vor primi o broșură cu subiectele, care din acest an vor testa în primul rând creativitatea și capacitatea de a folosi noțiunile, nu doar de a le memora.

Modelul este preluat din testele PISA.

În plus, Ministerul Educației a flexibilizat regulile pentru absolvenții de clasa a VIII-a.

Candidații nu au voie în sala de examen cu manuale, culegeri, notițe sau telefoane. Cine încearcă să copieze la Evaluarea națională va fi eliminat cu nota 1.

Potrivit noilor reguli, elevii au scăpat de stresul triajului epidemiologic înainte de examen, dar sunt obligaţi să poarte mască de protecţie. În toate centrele vor exista măști și dezinfectanți.

Elevii care sunt în carantină sau internaţi în spital vor susţine probele într-o sesiune specială, programată în iulie, și care se va încheia până la etapa admiterii în licee.

Peste 131 de mii de elevi s-au înscris la Evaluarea națională.

CALENDAR EVALUAREA NAŢIONALĂ 2021

22 iunie – proba scrisă la limba şi literatura română

24 iunie – proba scrisă la matematică

25 iunie – proba scrisă la limba maternă

29 iunie – afişarea rezultatelor

Sursa: Ministerul Educaţiei

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2021 – ETAPA SPECIALĂ

5 iulie – proba scrisă la limba şi literatura română

6 iulie – proba scrisă la matematică

7 iulie – proba scrisă la limba maternă

9 iulie : afişarea rezultatelor

Sursa: Ministerul Educaţiei.

Source

Leave a Comment