Vacanța de sărbători în România, mai scumpă decât în străinătate. Operatorii din turism spun că e jocul cererii și al ofertei

Dacă vă pregătiți vacanța de iarnă, veți constata că un sejur în România poate fi mai scump decât unul în străinătate, în Egipt. Patru zile la un hotel de lux din Poiana Brașov variază anul acesta între 1300 și peste 4000 de euro pentru un cuplu. E doar jocul cererii și ofertei, spun operatorii din turism. Totuși, prețurile mari fac ca tot mai mulți români să prefere vacanțele peste hotare.

13 Noiembrie 2022, 19:07 Știrile TVR |

Stațiunile de pe Valea Prahovei concurează la prețuri cu destinațiile exotice pentru minivacanța de iarnă. De Revelion, spre exemplu, ofertele sunt la fel de scumpe, iar în unele cazuri tarifele sunt chiar mai mari în hotelurile de la noi.

1300 de euro e doar tariful de plecare în stațiuni ca Predeal sau Poiana Brașov. Oferta ajunge la peste 4000 de euro pentru un junior suite și cina de Revelion la un restaurant bine cotat.

E normal ca prețurile să crească atunci când interesul turiștilor e crescut, mai ales după doi ani de pandemie, susțin unii experții în domeniu.

Prețurile nu au crescut însă peste tot, dau asigurări promotorii turismului local. Un exemplu e ecoturismul din Maramureș.

Potrivit reprezentanților agențiilor de turism, anul acesta de sărbători aproximativ jumătate din turiștii români au preferat vacanțele în străinătate.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source