Valeriu Gheorghiță: Susțin total prezența fizică a copiilor la școală. Este foarte importantă responsabilitatea adulților, a părinților, a bunicilor

După declarațiile ministrului Educației care s-a pronunțat pentru reînceperea anului școlar cu prezență fizică, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, medicul Valeriu Gheorghița, prezent la Tema Zilei, spune ca nu școala crește numărul de cazuri de COVID-19 în comunitate.

04 August 2021, 10:18 (actualizat 04 August 2021, 10:43) |

Practic nu școala crește numărul de cazuri de COVID-19 în comunitate, ci activitățile conexe procesului de învățământ. Adică mersul în mijloacele de transport în comun, prin aglomerarea mijloacelor de transport. Celelalte activități, drumul spre scoală, întorsul de la școală, aglomerarea părinților care  stau în așteptarea copiilor. Sunt lucruri care cresc riscul de expunere și riscul de creștere a transmiterii. În scoală nu au fost atâtea cazuri încât să schimbe evoluția epidemiologică a infecției cu SARS COV 2, nicăieri în lume. Susțin total prezența fizică a copiilor la școală, iar pentru acest lucru este foarte importantă responsabilitatea adulților, a părinților, a bunicilor. Să mergem să ne vaccinăm, să ne protejăm și în felul acesta cei mici vor fi și ei protejați, a subliniat Valeriu Gheorghiță, la TVR1, în emisiunea Tema Zilei.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.