Valoarea totală a exporturilor militare ale României a urcat cu peste 50% anul trecut

Exporturile militare ale României au crescut, anul trecut, cu peste 50%, față de 2020, arată datele centralizate de către Departamentul pentru Controlul Exporturilor din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Astfel, anul trecut au fost înregistrate exporturi definitive de produse militare, în valoare totală de 177 milioane de euro, față de 116 milioane de euro, în 2020.

16 Iunie 2022, 12:54 (actualizat 16 Iunie 2022, 12:54) Știrile TVR |

Exporturi militare

Pe lista beneficiarilor, Israelul ocupă locul fruntaș, cu 51 de milioane de euro, urmat de Norvegia, cu 37 de milioane de euro, și Bulgaria, cu 10 milioane de euro.

În clasamentul pe regiuni, Orientul Mijlociu este pe primul loc, cu 63 de milioane de euro, iar Africa se situează la coada listei, cu 10 milioane de euro. În Asia, cele mai multe exporturi, constând în muniție pentru arme de calibru mic, au avut ca beneficiar Afganistanul.

Conform datelor centralizate la nivelul Departamentului pentru Controlul Exporturilor, anul trecut, țara noastră nu a efectuat exporturi definitive de produse militare către Federaţia Rusă.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.