• Thu. Sep 16th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Varianta Delta se transmite rapid, inclusiv la persoane vaccinate. În Marea Britanie, din 3700 de persoane spitalizate cu Delta, 60% sunt nevaccinate

Jul 26, 2021

Cel mai mare risc pentru întreaga lume este acum varianta Delta, afirmă o reputată specialistă în proceduri de secvențiere a coronavirusului din Marea Britanie. Principala îngrijorare legată de Delta ține de răspândirea ultrarapidă în rândul persoanelor nevaccinate și reducerea eficienței primei doze de vaccin. Experții britanici consideră că administrarea a două doze menține în continuare protecția împotriva formelor severe ale bolii.

Există informații că varianta Delta se poate transmite între două persoane care trec rapid una pe lângă alta într-un spațiu. Sunt cercetate mai multe elemente, cum ar fi apariția unei noi variante, care să se transmită mai rapid decât Delta, practic o nouă variantă a SARS COV 2. Secvențierea virusului este esențială pentru a înțelege ce variante circulă și cum pot fi adaptate vaccinurile.

A doua posibilitate este ca varianta Delta să se poată schimba singură, apare o nouă mutaţie, cu proprietăţi crescute de evaziune imunitară. Trebuie să ne uităm la acest lucru, de aceea secvenţierea genomului e importantă, să monitorizăm ce face Delta. Este dificil de prezis care dintre aceste versiuni ar putea apărea.

În Marea Britanie, din 3700 de persoane spitalizate cu Delta, 60% sunt nevaccinate.

În SUA, 83% din noile infectări au la bază varianta Delta. Iar la 97% din persoanele nevaccinate se constată forme severe ale bolii.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *