Vestul țării se topește | Canicula și disconfortul termic, tot mai greu de suportat. 39 de grade la umbră, în Timișoara

De o săptămână se înregistrează temperaturi extrem de ridicate, mai ales în vestul țării, apropiate de recordurile absolute ale perioadei. Azi, au fost 39 de grade la umbră, iar disconfortul termic a făcut ca temperatura resimțită să fie și mai mare. Asfaltul încins și mașinile care degajă gaze fierbinți au făcut aerul irespirabil. Ca să se protejeze de arsiţă, oamenii au încercat să iasă din case doar dimineaţa și seara.

05 Iulie 2022, 18:11 (actualizat 05 Iulie 2022, 19:09) Știrile TVR |

Oamenii care trebuie să ajungă sau se întorc de la serviciu la orele prânzului trec printr-un adevărat calvar. Încearcă să meargă mai mult pe la umbră, dar chiar și acolo aerul este irespirabil.

Parcurile, foarte populate în perioada vacanțelor mai toată ziua, sunt la ora prânzului aproape goale. Este prea cald, iar locurile de joacă ard efectiv.

Este al doilea val de caniculă în Timișoara în numai 2 săptămâni.

Spre 40 – 42 de grade s-au resimțit în Timiș și Arad, la ora 15.00.

Canicula și disconfortul termic lasă loc vijeliilor. Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu în sud-vest și o atenționare cod galben pentru jumătate din țară. Iar mâine, valul de căldură va persista în 10 județe din sud-est și în Capitală.

Source