Victime în urma furtunilor deosebit de puternice din Austria și Italia. Bucăți din turnul Bazilicii San Marco au fost rupte de vântul extrem

După caniculă, furtunile fac ravagii în Europa. Cel puțin 10 oameni au murit în Italia și Austria în urma intemperiilor extrem de violente. Zeci de oameni au fost răniți și au fost emise sute de ordine de evacuare.

19 August 2022, 19:54 (actualizat 19 August 2022, 22:27) Știrile TVR |

Sudul Austriei a fost lovit cu rafale de vânt de până la 140 de km pe oră, care au smuls copacii din rădăcini. Câțiva au căzut peste un grup de oameni aflați într-o zonă de agrement, pe malul unui lac din Carinthia. Trei adulți și 2 copii cu vârste de 5 și 8 ani și-au pierdut viața.

Zeci de arbori au fost smulși din rădăcini în sudul Austriei și au căzut peste case și mașini.

Multe drumuri sunt blocate, iar circulația trenurilor a fost întreruptă în Stiria și Carinthia.

Și în Austria Inferioară, nu departe de Viena, 3 oameni au murit tot loviți de copacii smulși de vânt.

Vremea rea a anulat și unul din cele mai mari festivaluri de muzică din Austria, unde 140 de mii de oameni sperau la un weekend de distracție.

Și Italia a fost măturata de furtuni violente.

În Veneția, turiștii au fugit adăpostindu-se de mobilier stradal, reclame și chiar bucăți din turnul Bazilicii San Marco, toate rupte și luate pe sus de vântul extrem.

Situație dramatică în Toscana, unde 2 oameni au murit loviți de copaci și peste 100 au fost evacuați și mutați în centre de adăpost.

Zeci de persoane au fost rănite în mai multe provincii italiene, unele necesitând spitalizare.

La Milano parcurile sunt închise astăzi, oamenii au fost sfătuiți să evite zonele unde sunt copaci și să-și adune lucrurile de pe balcoane.

Și în regiunea Lazio este alertă, iar meteorologii avertizează că furtunile însoțite de vânt extrem vor continua cel puțin până mâine.

Source