• Mon. Oct 18th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Victime în urma uraganului Grace. Coasta de Est a Statelor Unite, în alertă din cauza uraganului Henri. Stare de urgență în aproape tot statul New York. Avertizări pentru peste 40 de milioane de locuitori

Aug 22, 2021

Cu ploi torențiale și rafale de vânt cu o viteză de 200 de km pe oră, uraganul Grace a lovit în plin estul Mexicului.

Statul Veracruz a fost cel mai grav afectat și localități întregi au fost puse la pământ. Cel puțin 8 oameni au murit, din care 6 membri ai aceleași familii.

O jumătate de milion de oameni au rămas fără electricitate și drumurile din cel puțin 20 de localități sunt impracticabile. În capitala Mexico City este alertă, iar cei aproape 9 de milioane de locuitori au fost sfătuiți să se adăpostească.

Și coasta de est a Statelor Unite este în alertă din cauza urganului Henri.

Autoritățile au emis alerte care vizează peste 40 de milioane de locuitori, cei mai mulți din statul New York.

Metropola americană a intrat aseară în stare de urgență, chiar în timp ce în Parcul Central avea loc un concert prin care oficialii marcau revenirea la evenimente de amploare pentru prima oară de la debutul pandemiei. 60 de mii de oameni erau la eveniment, dar în timp ce îl ascultau pe Barry Manilow, muzica s-a oprit brusc.

La scurt timp, a început ploaia și guvernatorul a decretat stare de urgență în aproape tot statul New York. El a avertizat oamenii să se aștepte la vânt extrem și la întreruperi în furnizarea de energie electrică.

Și în Massachusetts, oficialii au sfătuit oamenii să evite orice deplasări neesențiale. Toate parcurile și plajele au fost închise până luni.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *