VIDEO Euforia calificării la EURO 2024: Conferinţa de presă a selecţionerului Edward Iordănescu, întreruptă de câțiva jucători ai naționalei României

Conferinţa de presă susţinută de selecţionerul României, Edward Iordănescu, după victoria cu Israelul (scor 2-1) a fost întreruptă de jucătorii echipei naţionale de fotbal, euforici după calificarea la Campionatul European din 2024.

19 Noiembrie 2023, 09:22 (actualizat 19 Noiembrie 2023, 09:28) Știrile TVR |

Conferinţa de presă a selecţionerului Edward Iordănescu, întreruptă / captura video

Sărbătoarea începută pe teren după ultimul fluier al arbitrului a fost continuată de „tricolori” la vestiare, dar şi în sala de conferinţe a stadionului din Felcsut.

Nicolae Stanciu, Andrei Burcă, Vasile Mogoş, Horaţiu Moldovan, Denis Alibec, Olimpiu Moruţan, Florin Niţă şi Adrian Rus l-au luat prin surprindere pe selecţioner care răspundea întrebărilor jurnaliştilor. Jucătorii l-au ridicat de pe scaun pe Edward Iordănescu şi au scandat împreună „România, România” cu tricolorul în spate.

Andrei Burcă a oferit şi o declaraţie în locul selecţionerului: „Am condus meciul. Meritam să câştigăm din prima repriză. Am avut mai multe ocazii, am fost peste ei. Mulţumim frumos, ne vedem în Germania”.

Jucătorii au părăsit apoi sala de conferinţe în aplauzele celor prezenţi.

Naţionala de fotbal a României s-a calificat la EURO 2024, după ce a învins echipa Israelului cu scorul de 2-1 (1-1), sâmbătă seara, pe Pancho Arena din Felcsut (Ungaria), în penultimul său meci din Grupa I a preliminariilor.

România, care avea nevoie de un punct pentru a se califica, va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

Neînvinsă după nouă meciuri, România este liderul grupei, după ce Elveţia a remizat acasă cu Kosovo, 1-1. România va juca marţi ultimul meci din grupă, pe Arena Naţională, contra Elveţiei (21:45).

Source

Distribuie știrea