VIDEO – Nouă persoane ucise în Chicago, în Highland Park, în timpul unei parade. 57 de oameni au fost loviți de gloanțe. Video cu momentul rafalei de gloanțe

Nouă persoane au fost împușcate și ucise la Chicago, luni, în timpul unei parade dedicate zilei Independenței SUA, 4 iulie. În total, au fost cel puțin 57 de persoane împușcate, potrivit poliției, relatează NBC CHICAGO.

04 Iulie 2022, 19:44 (actualizat 04 Iulie 2022, 20:01) Știrile TVR |

Impuscaturi Chocago

Mai multe persoane au fost împușcate de-a lungul unui traseu al paradei de 4 iulie, în suburbia de nord Highland Park, luni dimineață (ora Americii), în ceea ce oficialii legii au numit o ”situație cu împușcător activ”, anunță presa americană.

S-a raportat că trăgătorul este încă activ imediat după ora 11 a.m.

Surse au spus că persoana ar putea trage din vârful unei clădiri înalte.

Traseul paradei era lângă Central Avenue și Second Street.

Parada a fost oprită la aproximativ 10 minute după ce a început, la ora 10 dimineața, când au fost trase focuri, lovind un număr necunoscut inițial de participanți la paradă și trimițând sute de oameni să alerge pentru siguranță.

Un reporter de la Chicago Sun-Times a văzut pături acoperind trei cadavre însângerate și alte cinci persoane rănite și însângerate lângă standul de recenzii al paradei. Mai mulți martori au spus că au auzit mai multe focuri de foc. Un martor a spus că a numărat mai mult de 20 de împușcături.

Unii dintre răniți au fost transportați la spitalul Highland Park pentru îngrijiri.

Poliția le spunea oamenilor: „Toată lumea să se împrăștie, vă rog. Nu este sigur să fiți aici”.

În timp ce fugeau de pe traseul paradei, participanții la paradă au lăsat în urmă scaune, cărucioare pentru copii și pături în căutarea adăpostire, fără să știe ce s-a întâmplat.

Polițiștii patrulau zona cu puști.

La locul tragediei au sosit un număr mare de mașini de poliție și pompieri.

Reprezentantul american Brad Schneider a spus că el și echipa sa de campanie se adunau la începutul paradei când a început împușcăturile.

„Echipa mea și cu mine suntem în siguranță”, a spus el. „Aud despre pierderea vieții și al altor răniți. Condoleanțe familiei și celor dragi; rugăciunile mele pentru cei răniți și pentru comunitatea mea; și angajamentul meu de a face tot ce pot pentru a face copiii noștri, orașele noastre, națiunea noastră mai sigure. Destul E deajuns!”

Oficialii din Highland Park le-au cerut locuitorilor să evite zona centrală a orașului, deoarece poliția a răspuns „la un incident”.

Lake Shore Country Club este, de asemenea, închis.

Orașul Highland Park a furnizat foarte puține informații despre incident într-o postare pe Facebook chiar înainte de 10:45 a.m., spunând doar că cel de-al patrulea festival din oraș a fost anulat.

VIDEO cu Mmomentul în care au început împușcăturile

<

Source

Distribuie știrea