VIDEO Primarul Veneției îi face „idioți” pe doi turiști care au făcut surfing pe Grand Canal. El a oferit o cină, pentru găsirea lor, iar apoi i-a expluzat

Doi turiști puși pe distracție au decis să facă surfing miercuri dimineață în Veneția. Însă, locul pe care l-au ales ca să facă acest lucru nu a fost pe plajele de care se bucură orașul, ci în apele celebrului Grand Canal.

18 August 2022, 15:14 (actualizat 18 August 2022, 15:23) Știrile TVR |

Surf pe Grand Canal, Veneția

Aparent, cei doi erau pe eFoils (plăci de surf electrice ridicate din apă pe hidrofoile), și au fost surprinși de camere plimbându-se în sus și în jos, pe calea navigabilă. Marele Canal nu este doar centrul ”Sitului Patrimoniului Mondial UNESCO”, mărginit de clădiri istorice, ci este și artera principală a Veneției.

În imaginile surprinse de diverși localnici, cei doi avenbturieri au fost surprinși evitând un vaporetto (autobuz de apă) și un taxi sub Podul Rialto, precum și trecând pe lângă bazilica Salute, unul dintre locurile emblematice ale orașului, relatează CNN.

În timp ce treceau pe sub Podul Accademia, unul dintre surferi a căzut de pe tablă, dar s-a asigurat să țină ceea ce părea a fi telefonul său afară din apă, filmându-și tovarășul.

Primarul Veneției,  Luigi Brugnaro, a postat pe Twitter un videoclip cu surferi, numindu-i „doi idioți dominatori care batjocoresc orașul”. El a oferit o cină gratuită oricărei persoane capabile să identifice perechea.

Fie că cineva i-a acceptat oferta, fie cu ajutorul camerelor de control, care monitorizează orașul prin CCTV, Brugnaro a postat ulterior pe Twitter că perechea a fost identificată.

„Cele două plăci de surf au fost confiscate și în curând… cei responsabili vor fi în mâna noastră”.

Ziarul local Il Gazzettino a raportat ulterior că cei doi au fost prinși. Cele două plăci – în valoare de aproximativ 25.000 de euro (25.440 de dolari SUA) – au fost confiscate, pentru că nu erau asigurate, se spune, în timp ce fiecare surfer a fost amendat cu 1.500 de euro pentru că a pus în pericol navigația pe canal. De asemenea, au fost vizați de un ordin privind comportament antisocial și expulzați imediat din oraș.

De asemenea, orașul a instruit avocații să demareze proceduri împotriva perechii pentru prejudicierea imaginii orașului.

Veneția nu este singura destinație italiană în care turiștii s-a comportat antisocial, în această vară. În urmă cu două luni, niște turiști au coborât cu mașina Treptele Spaniole din Roma, au aruncat un scuter pe aceleași trepte și au mers cu un scuter în jurul Pompeii.

Source

Distribuie știrea