VIDEO | VREMEA în următoarele ore – Cod portocaliu de vijelii şi grindină în mai multe zone. Temperaturile scad și așteptăm averse torențiale

Astăzi am avut parte de ultima zi caniculară, din acest val de căldură, iar după temperaturi ridicate, de până la 37 de grade, urmează o perioadă de instabilitate atmosferică.

06 Iulie 2022, 18:54 (actualizat 06 Iulie 2022, 18:59) Știrile TVR |

Meteo

Până mâine la prânz, meteorologii ne atrag atenția că vom avea parte de perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vânt cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

Codul Galben anunță cantități importante de ploaie, de până la 40 de litri de apă pe metru pătrat, iar Codul Portocaliu, în sudul și în estul Transilvaniei, în Moldova și în Muntenia, ne artă că se vor strânge până la 80 de litri de apă pe metru pătrat.

Pe parcursul zilei de mâine, sunt anunțate ploi, doar în prima parte a zilei, în Moldova, în sudul și estul Transilvaniei, în Muntenia și Oltenia, unde se mai pot strânge cantitîți importante de apă, în timp ce în rest, cerul va fi variabil, iar ploi de scurtă durată pot să apară pe zuprafețe mici, cu precădere către seară, în regiunile sud-vestice.

Vremea se răcorește, astfel încât maximele între 24 și 32 de grade Celsius.

Source