• Sun. Jul 25th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Vlad Dascălu, primul campion mondial din istoria ciclismului românesc, merge la Jocurile Olimpice

Jun 30, 2021

România speră să trăiască visul olimpic alături de cel mai titrat biker din țara noastră. La 23 de ani, Vlad Dascălu este primul campion mondial din istoria ciclismului românesc și va pedala în concursul de mountain bike, la proba de cross country a Jocurilor de la Tokyo. Au trecut 17 ani de când nu am mai avut reprezentanți în acest tip de competiție olimpică.

30 Iunie 2021, 21:10 (actualizat 30 Iunie 2021, 21:19) |

Chiar dacă accentul îl trădează puțin, Vlad Dascălu este român. S-a născut la Fălticeni și a crescut într-un sat din apropiere. La 9 ani părinții l-au luat în Spania și acolo a început să prindă gustul sporturilor cu bicicleta. Când nici nu îndrăznea să viseze, pasiunea, seriozitatea, determinarea și talentul i-au asigurat bilet în loja delegației țării noastre la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Vlad va reprezenta România în concursul de mountain bike, la proba de cross country olimpic.

La începutul pandemiei, când Spania a impus o carantină dură pentru combaterea infecției cu noul Coronavirus, Vlad s-a antrenat acasă. Mountain-biking-ul în sufragerie este complicat, dar și provocator.

Este onest în legătură cu potențialul lui, știe cât valorează și cât de mult ar putea valora în viitor, dar preferă să nu-și proiecteze doar imagini de campion.

Fiind primul campion mondial din istoria ciclismului românesc este și istorie, dar și model pentru tinerii care vor exemple concrete, palpabile de reușită. După o pauză de 17 ani, România e din nou în concursul de mountain bike de la Jocurile Olimpice. Sportivii români au nevoie de suporteri. Din 23 iulie, la TVR veți putea urmări peste 200 de ore de transmisiuni în direct de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *