Vladimir Putin marchează 81 de ani de la invadarea Uniunii Sovietice de către Germania

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, urmează să marcheze ziua în care forțele germane naziste ale lui Hitler au invadat Uniunea Sovietică la 22 iunie 1941 (“operațiunea Barbarossa”). Data este semnificativă în Rusia și este amintită ca „Ziua Comemorării și a Întristării”, notează The Guardian.

22 Iunie 2022, 09:07 (actualizat 22 Iunie 2022, 09:13) Știrile TVR |

22 iunie 1941 – Rusia

Potrivit sursei citate, Putin va depune coroane de flori pentru a onora morții în al doilea război mondial.

Pentru a marca acest moment,  ministerul rus al apărării a lansat documente care datează de la începutul celui de-al doilea război mondial care arătau că Germania pretindea că armata sovietică bombardează biserici și cimitire pentru a-și justifica invazia.

„La fel ca în zilele noastre, în 1941, naziștii au pregătit în avans provocări pentru a discredita statul nostru”, a afirmat  Ministerul rus al Apărării, adăugând:  “22 iunie este una dintre cele mai tragice date din istoria Rusiei – Ziua Memorialului și a Doliului. În această zi, în urmă cu 81 de ani, a început Marele Război Patriotic. O liturghie divină și o slujbă de pomenire vor avea loc în Catedrala Principală a Forțelor Armate Ruse.”

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.