Volodimir Zelenski a vizitat regiunea Herson, afectată de inundații după distrugerea barajului Nova Kahovka

Volodimir Zelenski în Herson / FOTO: Twitter Anton Gerashchenko

Trei persoane au murit pe malul ucrainean al râului Nipru, în timp ce autoritățile de ocupație de pe malul stâng au declarat că cel puțin cinci persoane au fost ucise.

Guvernatorul regional ucrainean, Oleksandr Prokudin, a declarat că aproximativ 600 de kilometri pătrați din regiune se află sub ape și că Ucraina a evacuat până în prezent aproape 2.000 de persoane.

Într-o postare pe Telegram, președintele ucrainean a scris: Călătorie de lucru în regiunea Herson. O întâlnire de coordonare privind rezolvarea urmărilor exploziei barajului de la centrala hidroelectrică Kahovka. Au fost discutate multe probleme importante. Situația operațională din regiune ca urmare a dezastrului, evacuarea populației din zonele potențial inundabile, rezolvarea situației de urgență cauzate de explozia barajului, organizarea suportului viatal pentru zonele inundate. De asemenea, perspectivele de refacere a ecosistemului din regiune și situația militară operațională în zona dezastrului provocat de om.

Este important să se calculeze pagubele și să se aloce fonduri pentru despăgubirea rezidenților afectați de dezastru și să se elaboreze un program de compensare a pierderilor sau de relocare a întreprinderilor din regiunea Herson, a transmis preşedintele ucrainean.

Source

Distribuie știrea