Volodimir Zelenski, la BBC: Cel mai important este să ne protejăm oamenii. Trebuie să aşteptăm. Avem nevoie de mai mult timp pentru lansarea contraofensivei

Ofensiva Kievului trebuie să mai aştepte dar va fi o surpriză neplăcută pentru Rusia, a declarat preşedintele Ucrainei, într-un interviu pentru BBC.

11 Mai 2023, 11:42 (actualizat 11 Mai 2023, 11:57) Știrile TVR |

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că țara sa are nevoie de mai mult timp pentru a lansa contraofensiva mult așteptată împotriva forțelor ruse, în timp ce armata sa așteaptă livrarea ajutorului militar promis.

Atacul așteptat ar putea fi decisiv în război, redesenând liniile de front care, timp de luni de zile, au rămas neschimbate. Va fi, de asemenea, un test crucial pentru Ucraina, dornică să demonstreze că armele și echipamentele pe care le-a primit din partea Occidentului pot duce la câștiguri semnificative pe câmpul de luptă.

Vorbind de la cartierul său general din Kiev, președintele Zelenski a descris brigăzile de luptă, dintre care unele au fost instruite de țările NATO, ca fiind „pregătite”, dar a spus că armata mai are nevoie de „unele lucruri”, inclusiv vehicule blindate care „sosesc în loturi”.

„Cu [ceea ce avem deja] putem merge mai departe și, cred, să avem succes”, a declarat preşedintele „dar am pierde o mulțime de oameni. Cred că este inacceptabil. Așa că trebuie să așteptăm. Mai avem nevoie de puțin timp”.

Când și unde va avea loc contraofensiva este un secret.

Între timp, forțele rusești și-au fortificat apărarea de-a lungul unei linii de front care se întinde pe o distanță de 1.450 km, de la regiunile estice Lugansk și Donețk, până la Zaporojie și Herson, în sud.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Distribuie știrea