Voluntarii sunt trup și suflet alături de refugiați. Mulți renunță la locul lor de muncă pentru a-i ajuta pe cei care fug din calea războiului

Scene impresionante în vămi, la intrarea, dar și la ieșirea din țară. La Siret și Sighetu Marmației sunt tot mai mulți voluntari care renunță zilele acestea la locul lor de muncă și dau o mână de ajutor celor care fug din calea războiului. Sunt în special femei și copii, care vor să ajungă în vestul Europei. Drumul e lung, iar oamenii epuizați au mare nevoie de sprijin.

07 Martie 2022, 19:44 |

O femeie a venit din localitatea Târnava. E îngrozită de ororile pe care le-a lăsat în urmă.

Multe din drumurile Ucrainei sunt expuse bombardamentelor, așa că oamenii o iau pe rute ocolitoare ca să ajungă în România.

Voluntarii din Siret sunt trup și suflet alături de refugiați.

Cu lacrimi în ochi, Xenia a plecat din mijlocul bombardamentelor cu bebelușul ei de o lună. Speră să se poată întoarce în siguranță acasă, unde și-a lăsat familia.

În vama Sighet, voluntarii muncesc zi și noapte. Și autoritățile se implică. Mai mulți agenți de la poliția rutieră le-au făcut recomandări șoferilor care vin din Ucraina și le-au împărțit ceai cald și alimente.

Sute de refugiați au ieșit la amiază din țara noastră cu trenul. În gara din Curtici, localnicii au strâns ajutoare pentru refugiați – alimente, medicamente și scutece.

Vagoanele cu refugiați au fost atașate trenurilor internaționale și au plecat spre Budapesta. În gara Curtici a fost solicitat și un echipaj SMURD pentru un copil din Ucraina care avea febră mare și frisoane. Micuțul a primit tratament. Mama a refuzat internarea și a preferat să plece către Germania.

Source

Distribuie știrea