Vremea caldă, motiv de plimbare. De săptămâna viitoare temperaturile scad în toată țara și se întorc ninsorile

Vreme deosebit de caldă și astăzi în multe zone din țară, dar și vânt puternic. Temperaturile au fost și cu 15 grade mai ridicate decât ar fi normal pentru ultima lună de iarnă. Oamenii au ieșit la plimbare, la terase sau chiar la gelaterii, pentru că a fost vreme potrivită pentru o înghețată.

La prânz, temperaturile de 19 grade răsfățau Timișoara cu o atmosferă de primăvară. Desi vântul a bătut cu putere, oamenii au ieșit din case la o plimbare.

Și turiștii ajunși la Timișoara s-au bucurat că au prins vreme bună.

Vrăjiți de temperaturile ridicate, oamenii au uitat de data din calendar și au călcat pragul gelateriilor.

Roxana Cionca, antreprenor ciocolaterie și gelaterie: Noi am dat startul. Să zicem așa am furat startul. Noi începeam undeva în martie, dar acum am inceput cam cu o lună mai devreme.

Și la Iași, vremea caldă i-a scos pe oameni din casă. Palatul Culturii a atras sute de vizitatori în acest weekend. Impresionați de construcția spectaculoasă și de artefacte, turiștii au făcut o mulțime de fotografii.

Oamenii au profitat și de reducerile din marile centre comerciale mai ales că retailerii au tot felul de oferte ca să atragă clienții.

Meteorologii anunță însă că de săptămâna viitoare temperaturile scad în toată țara și se întorc ninsorile. Codul galben de vânt puternic expiră în această seară pentru cea mai mare parte a țării, dar rămâne valabil și mâine în sud-est. Pe litoral rafalele vor depăși 70 de kilometri pe oră.

Distribuie știrea