Zechi și Cosmo, doi căței special anternați pentru a găsi trufe, diamantele negre ale pădurii

În pădurile din Bucovina se ascunde o comoară de neprețuit pentru gurmanzi. Ca să o găsești ai nevoie de foarte multe calități: răbdare, fler, o bună cunoaștere a terenului și, mai ales, un nas antrenat! Vorbim despre trufe, numite și diamantele negre ale pădurii.

05 Septembrie 2022, 18:25 (actualizat 05 Septembrie 2022, 22:41) Știrile TVR |

Alături de Zechi, Cosmo și stăpânul lor, Mihai, pornim la vânătoare de trufe negre. Locurile în care se găsesc aceste delicatese sunt știute doar de cunoscători. Mihai este însă dispus să ne dezvăluie câteva dintre secretele recoltării diamantelor negre ale pădurii.

Zechi și Cosmo au fost special antrenați de mici să găsească trufe. Succesul vânătorii depinde de nasul lor fin, dar mai ales de felul în care lucrează în echipă.

Trufa trebuie să fie recoltată în mod responsabil. Culesul de trufe în cantități mari, fără permis, săpând la rădăcina copacilor, poate distruge iremediabil ecosistemul. Din păcate, mulți culegători de trufe le exploatează ilegal.

Dintre cele câteva zeci de specii de trufe, cele negre, care se găsesc în România, au o calitate medie. Trufele sunt apreciate de gastronomi pentru aroma lor specială, care înnobilează orice preparat, de la carne, la paste și până la deserturi.

Source

Distribuie știrea