Zeci de oi au fost omorâte de o haită de şacali într-o comună din Dolj. Prefectura a solicitat aprobare de la Ministerul Mediului pentru vânarea şacalilor pe timpul nopţii

Haitele de şacali atacă din nou, de această dată în comuna doljeană Rojişte. În noaptea de sâmbătă spre duminică, 33 de oi au fost omorâte și alte câteva rănite, într-o gospodărie de la intrarea în localitate. Cele rănite sunt în evaluare pentru a se vedea dacă au rabie sau alte boli.

12 Martie 2023, 14:55 (actualizat 12 Martie 2023, 15:01) Știrile TVR |

Prefectul județului Dolj susține că a solicitat mărirea cotei fondului de vânătoare, însă există o problemă: şacalii sunt animale nocturne, aşa că trebuie să primească o aprobare de vânătoare în timpul nopţii.

„Săptămâna trecută am făcut o adresă către minister prin care am solicitat mărirea cotei fondului de vânătoare, însă problema majoră cu care ne confruntăm este faptul că şacalii sunt animale nocturne şi vânează doar noaptea. Chiar dacă am solicitat să se mărească cota de vânătoare, problema majoră cu care ne confruntăm este că ar trebui să primim o aprobare pentru a fi vânate noaptea”, a declarat prefectul judeţului Dolj, Dan Diaconu.

La nivelul Prefecturii Dolj urmează să se întrunească comisia de evaluare a pagubele pentru acordare de despăgubiri deţinătorilor fermelor de oi atacate de şacali.

În urmă cu o săptămână şi în comuna Călăraşi din judeţul Dolj, o fermă de oi a fost atacată de şacali.

Oameni din mai multe comune din Dolj povestesc că de mai mulţi ani aud în fiecare noapte urletele şacalilor care dau târcoale satului.

Source

Distribuie știrea