Zeci de răniți și 33 de suporteri arestați în Bulgaria, la meciul cu Ungaria, din preliminariile EURO 2024. Partida s-a disputat cu porțile închise. Ungaria a obținut calificarea

Aproximativ 60 de poliţişti şi suporteri au fost răniţi, joi seara, la Sofia, în cursul incidentelor violente produse cu ocazia meciului dintre selecţionatele de fotbal ale Bulgariei şi Ungariei (2-2), disputat cu porţile închise, în preliminariile EURO 2024, au anunţat autorităţile bulgare, citate de AFP.

17 Noiembrie 2023, 13:28 (actualizat 17 Noiembrie 2023, 13:49) Știrile TVR |

Ciocniri între suporteri și poliție în Bulgaria

De partea protestatarilor, „24 de răniţi au fost examinaţi de personalul medical, dintre care şapte spitalizaţi pentru traumatisme craniene, între care fracturi şi iritaţii legate de spray-urile cu piper”, a indicat Katia Sungarska, purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă din capitala Bulgariei.

În rândul poliţiei s-au înregistrat 33 de răniţi, printre care „unii grav”, conform responsabilului ajdunct Stefan Ivanov.

Totodată, 33 de ultrași au fost arestaţi.

Plasat sub condiţii de maximă securitate, meciul s-a încheiat la egalitate, 2-2, permiţând Ungariei să obţină calificarea la turneul final al EURO 2024.

Suporteri veniţi din toată Bulgaria au făcut deplasarea pentru a cere demisia preşedintelui Federaţiei, Borislav Mihailov, aflat la comanda forului bulgar de specialitate de 18 ani.

Petarde, fumigene, sticle de bere şi chiar pietre sau semne de circulaţie au fost aruncate de protestatari, care au incendiat şi o maşină de poliţie, în cursul unor incidente considerate rare în această ţară din Balcani.

Din cauza tensiunilor anticipate, meciul, programat iniţial la Plovdiv, a fost transferat în ultimul moment în capitala Sofia, desfăşurându-se fără public.

Nemulţumirea fanilor a continuat să se accentueze din cauza rezultatelor slabe ale echipei naţionale, care nu s-a calificat la nicio competiţie importantă şi a asistat la un val de schimbări de selecţioneri în ultimele două decenii.

Ultimul participare a Bulgariei la un turneu final EURO a fost în 2004, în Portugalia.

Controversatul preşedinte al Federaţiei bulgare de fotbal (BFU), Borislav Mihailov (60 ani), a demisionat în 2019 înainte de a reveni asupra deciziei.

Preluare: Agerpres

Source

Distribuie știrea