Zelenski respinge armistiţiul ordonat de Rusia cu ocazia Crăciunului pe rit vechi

Zelenski respinge încetarea focului ordonată de Putin, spunând că războiul se va încheia „când soldații voștri vor pleca, fie când noi îi vom da afară”, transmite The Guardian.

06 Ianuarie 2023, 08:07 (actualizat 06 Ianuarie 2023, 08:35) Știrile TVR |

Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a respins ordinul Rusiei privind un armistițiu cu ocazia Crăciunului pe rit vechi. El a spus că este un truc pentru a opri progresul forțelor ucrainene în regiunea Donbas din estul țării și pentru a aduce mai multe forțe ruse în Ucraina.

„Ei vor acum să folosească Crăciunul ca acoperire, chiar dacă pentru scurt timp, pentru a opri avansarea băieților noștri în Donbas și pentru a aduce echipamente, muniții și trupe mobilizate mai aproape de pozițiile noastre”, a declarat Zelenski în discursul său video de joi seara.

„Ce le va oferi asta? Doar încă o creștere a pierderilor lor totale”.

Zelensky, vorbind în mod evident în rusă și nu în ucraineană, a spus că încheierea războiului înseamnă „a pune capăt agresiunii țării voastre… Iar războiul se va încheia fie când soldații voștri vor pleca, fie când noi îi vom da afară”.

„Astăzi a fost o altă zi activă din punct de vedere diplomatic – încă patru lideri ai statelor partenere au fost informați despre nevoile de Ucrainei și despre planurile statului terorist.

Rusia nu își va putea ascunde în linişte pregătirile pentru un nou val de agresiune împotriva Ucrainei și a întregii Europe. Lumea va ști în detaliu – cum și când agresorul pregătește o nouă escaladare în acest război. Și fiecare nouă etapă de mobilizare a Rusiei va fi cunoscută în lume chiar înainte ca Rusia să o facă. Ne vom asigura de acest lucru.

Și întărim apărarea Ucrainei în fiecare zi. Discut mereu două lucruri cu toți liderii – mai mult sprijin în apărare pentru statul nostru, adică mai multe arme pentru armata noastră și mai multă protecție pentru toți ucrainenii – protecție la sol, pe cer și pe mare.

Astăzi doresc să-mi exprim recunoștința în mod special faţă de  președintele Biden și cancelarul Scholz pentru decizia de a ne consolida apărarea, o decizie foarte importantă. Vom avea încă o baterie Patriot și vehicule blindate puternice – aceasta este cu adevărat o mare victorie pentru țara noastră.

Mulțumesc tuturor celor care ajută poporul nostru să apere libertatea! Mulțumesc tuturor celor care luptă și muncesc pentru a învinge teroriștii! Glorie poporului nostru puternic! Slavă Ucrainei!” a mai transmis preşedintele Zelenski.

Source

Distribuie știrea