• Thu. Aug 5th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Zile de foc în mai multe zone din țară. Termometrele au arătat și 40 de grade

Jul 16, 2021

Jumătate din țară se topește de căldură în aceste zile și așa va fi până sâmbătă seara. La prânz, termometrele au arătat aproape 40 de grade. Și animalele suferă din cauza căldurii și au nevoie să fie îngrijite și hidratate corespunzător. La grădina zoologică din Galați, au primit fructe cu iaurt congelat pentru urși și pui în bucăți de gheață pentru tigrii siberieni.

16 Iulie 2021, 18:01 (actualizat 16 Iulie 2021, 20:03) |

Sudul țării a trecut în această săptămână prin temperaturi de foc. Zonele fără vegetație din orașe au devenit adevărate cuptoare.

Caniculă a fost și la Botoșani. Ambulanțele au făcut coadă la Unitatea de Primiri Urgențe. Și toate aduceau pacienți, inclusiv copii, care s-au simțit brusc rău din cauza căldurii. Unii își puteau pierde viața daca nu ar fi fost aduși la timp la spital.

Gălățenii au fugit de căldura din apartamente și au venit pe faleză, sperând ca pe malul Dunării să găsească puțină răcoare. Din păcate, la orele amiezii, aerul era irespirabil.

Animalele sălbatice de la grădina zoologică din Galați au fost ajutate să suporte mai ușor temperaturile de cuptor. De exemplu, tigrii siberieni au mâncat carne de pui în cuburi de gheață.

Vremea caniculară se menține. Temperaturile ar putea să mai scadă cu câteva grade abia săptămâna viitoare.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *