Ziua cu cele mai multe reduceri din an. S-au cumpărat case, mașini electrice, dar și carcase de porc

Pentru preţuri, astăzi a fost vinerea neagră. Pentru comercianţi, ziua care le aduce profituri record. Iar pentru amatorii de chilipiruri, ocazia perfectă să aleagă din milioane de oferte la reducere. În pofida avertismentelor lansate de Protecţia consumatorilor, românii s-au lăsat duşi de val. Şi au achiziţionat locuinţe, aur, maşini şi carcase de porc. Până acum, cea mai mare tranzacţie rămâne cumpărarea unei case de 146 de mii de euro.

11 Noiembrie 2022, 21:34 (actualizat 11 Noiembrie 2022, 21:55) Știrile TVR |

In Vinerea Neagră, cel mai mare retailer online a primit în primele 10 minute comenzi pentru 184.000 de produse, adică 306 produse pe secundă. După 30 de minute valoarea comenzilor depăşise 150 de milioane de lei, cu 13 milioane mai mult faţă de anul anterior.

Printre comenzile înregistrate până la ora 16.00 au fost 6 maşini, 1.500 de nopţi de cazare, aproape 5 kilograme de aur şi 25 de tone de carne de porc.

Cea mai mare tranzacţie, o casă redusă de la 200.000 de euro la aproape 150.000 de euro.

Laptopurile, televizoarele, jocurile video şi produsele de birotică şi papetărie, dar şi cărţile au fost în topul vânzărilor.

Clienţii din Cluj, Iaşi şi Bucureşti au cheltuit în jur de 1.200 de lei pe cumpărăturile de Black Friday. În depozite s-a lucrat la foc continuu.

Interesul pentru cumpărături în Vinerea Neagră s-a văzut la fel de bine şi din companiile procesatoare de plăţi online cu cardul.

Au fost scoase la vânzare și pachete turistice pentru vara viitoare pe litoral. Prețurile sunt mai mici cu până la 60 la sută, pentru că includ și reducerile earlybooking.

În nordul litoralului, în Mamaia, prețurile încep de la 129 de lei pe noapte, la un hotel de trei stele. Sunt oferte și pentru pachetele care includ acces la piscină sau SPA.

Multe dintre ofertele de Black Friday vor continua şi de mâine încolo, în cazul unor comercianţi.

Source