Ziua de Florii, cea mai aglomerată pentru pescăriile de la malul mării. Secretul unui borș reușit: leușteanul

Ciorbă de pește, pește la grătar, scoici și fructe de mare. Se regăsesc tradițional pe mesele românilor de Florii, fie acasă, la restaurant sau la terasele de la malul mării. Pe litoral, dar și la Dunăre, a fost vreme de primăvară autentică, așa că la cherhanale cu greu s-a mai găsit o masă liberă.

09 Aprilie 2023, 18:35 (actualizat 09 Aprilie 2023, 18:44) Știrile TVR |

Briza de primăvară și sunetul valurilor nu apucă să ajungă în bucătăriile pescăriilor de pe litoral. Este cea mai aglomerată zi din an, iar comenzile se țin lanț.

Oamenii vin de la mare distanță doar pentru a mânca pește proaspăt, bine pregătit.

Comenzile de la terasă sunt dublate de cele pentru acasă.

Aglomerație și pe faleza Dunării din Galați. Cei mai pricepuți bucătari s-au întrecut în rețete de borș de pește.

Unii și-au împărtășit și secretele, mai în glumă, mai în serios: borșul fără leuștean e ca nunta fără lăutari.

Source

Distribuie știrea