Ziua iubirii, tot mai iubită și în România. A fost forfotă la florarii, în magazine și la restaurante de Ziua Îndrăgostiților

De ziua îndrăgostiților, a fost forfotă la florarii, în magazine și la restaurantele care au pregătit meniuri speciale pentru cei care au vrut să sărbătorească iubirea. Domnii cu mai multe dare de mână, și-au invitat iubitele la o plimbare cu elicopterul sau la o prajitură cu foiţă de aur. Pentru cei care vor să mai petreacă o dată, urmează Dragobetele, sărbătoarea tradițională românească dedicată tinereții și dragostei.

14 Februarie 2023, 21:03 Știrile TVR |

A fost aglomerație mare în florării. Fie că au ales doar un fir de trandafir sau buchete mai sofisticate, bărbații au vrut să își arate dragostea pentru doamnele din viața lor. Cine a vrut să facă un cadou cu totul special persoanei iubite a închiriat o oră de zbor cu elicopterul.

Pentru seara în care dragostea plutește în aer, maeștrii bucătari au pregătit meniuri speciale, în care dulciurile sunt vedete.

Sfântul Valentin are corespondent și în tradiția românească. Arta noastră populară cuprinde multe simboluri ale cuplului și iubirii, sărbătorite de Dragobete, pe 24 februarie.

Totuşi, Dragobetele autentic românesc pierde tot mai mult teren în faţa mult mai strălucitorului Sfânt Valentin. Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită mai ales în Statele Unite, Marea Britanie, Canada şi Australia, dar a fost adoptată și în mai multe ţări europene şi în Asia.

Source

Distribuie știrea