A doua zi în care cursele Blue Air sunt anulate. Românii blocaţi pe aeroporturi din străinătate vor fi aduși acasă cu zboruri TAROM

Românii blocaţi pe aeroporturi din străinătate, afectaţi de criza Blue Air, vor fi aduşi acasă cu zboruri TAROM. Măsura a fost luată de Guvern, după ce compania a anunţat că opreşte toate zborurile din România până luni. Scandalul Blue Air este însă departe de a se încheia. Compania reclamă că i-au fost blocate conturile pentru datorii către Agenţia de Mediu. Suspendarea zborurilor a creat probleme pentru mii de pasageri şi haos pe aeroportul Henri Coandă din Capitală.

07 Septembrie 2022, 08:32 (actualizat 07 Septembrie 2022, 08:43) Știrile TVR |

Timp de câteva ore, situația a fost extrem de tensionată, marți, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj și Iași. Au existat pasageri care au fost dați jos din aeronave, după ce Blue Air a decis suspendarea zborurilor, iar alţi pasageri au aflat în ultimul moment că nu mai pot pleca. Compania susţine că ar fi anunţat toţi pasagerii prin email.

Există un număr de telefon unic, pus la dispoziție de Ministerul de Externe, unde pot suna românii care au pierdut zboruri Blue Air din străinătate 0040.751.084.537

MAE a anunțat că pot fi contactate şi misiunile diplomatice sau oficiile consulare, iar pasagerii se pot înregistra şi pe email.

TAROM va primi 5 milioane de lei de la ministerul Transporturilor pentru a-i aduce pe români acasă, apoi banii vor fi recuperați de la Blue Air, potrivit ministrului Sorin Grindeanu.

La Guvern, s-au căutat marți seară mai multe soluții.

Astăzi este o nouă zi în care cursele sunt anulate, iar pasagerii care aveau de făcut călătorii care nu suportă amânare, trebuie să găsească soluții.

Source

Distribuie știrea