Un bărbat băut, care a ameninţat că se sinucide cu o armă, amendat pentru apelare nejustificată la 112

Un bărbat aflat într-o avansată stare de ebrietate, care a sunat la 112 ameninţând că se sinucide cu o armă de foc, a fost amendat pentru apelare nejustificată la numărul de urgenţă, după ce poliţiştii au intervenit la locuinţa sa, dar nu au găsit nicio armă.

07 Septembrie 2022, 08:07 (actualizat 07 Septembrie 2022, 08:11) Știrile TVR |

Urgente 112

Potrivit unui comunicat transmis de IPJ Galaţi, incidentul s-a produs marţi seară. Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, a sunat la 112 şi a ameninţat că se va sinucide cu o armă de foc la domiciliul său situat într-un bloc pe strada Saturn, din municipiul Galaţi.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Galaţi s-au deplasat de urgenţă la blocul indicat şi au luat toate măsurile care se impun în astfel de situaţii pentru protejarea populaţiei, iar cu ajutorul luptătorilor din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale Galaţi au intervenit în locuinţa bărbatului fără a fi necesară folosirea forţei.

Sursa citată precizează că persoana care a ameninţat cu sinuciderea se afla într-o stare avansată de ebrietate, iar în locuinţă nu a fost găsită nicio armă. Mai mult, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul nu este deţinător de niciun tip de armă.

Din cauza stării în care acesta se afla, a fost condus la Spitalul Municipal Elisabeta Doamna Galaţi – Secţia Psihiatrie, unde a rămas internat.

Totodată, se mai arată în comunicatul IPJ, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 1.000 de lei pentru apelarea nejustificată la 112.

Source