Aeroporturile din Qatar se pregătesc pentru Mondialul de Fotbal. Hamad, transformat în grădină luxuriantă

Grădinile Semiramidei renasc în plin deşert. Aeroportul Hamad din Qatar se extinde pentru a face faţă cerinţelor Campionatului Mondial de Fotbal. Ambiţia organizatorilor e să le ofere celor care vin pentru măreţul eveniment frumuseţi demne de o mie şi una de nopţi. După aeroportul Hamad, la fel de mult s-a modernizat şi aeroportul internaţional din Doha. Din 20 noiembrie, Campionatul Mondial de Fotbal este în direct la TVR.

11 Noiembrie 2022, 17:19 (actualizat 11 Noiembrie 2022, 22:45) Știrile TVR |

O uriaşă grădină tropicală interioară este vedeta expansiunii aeroportului din Qatar. Este cu adevărat luxuriantă, o adevărată perlă în mijlocul naturii, cândva imposibil de imaginat. Și, totuși, minunea a fost creată și este incredibilă.

Luna viitoare îi va întâmpina pe sportivi și spectatorii avizi de fotbal de calitate.

Organizatorii Cupei sunt mândri că au depășit toate obstacolele și au reușit să creeze o poveste demnă de 1001 de nopți în plin deșert.

Au fost necesari mulți ani de muncă grea, creativitate și ambiție pentru micul emirat.

Extinderea aeroportului va permite tranzitul a 58 de milioane de oameni, cu 18 milioane mai mult decât capacitatea anterioară.

Dacă aeroportul internațional Hamad a devenit principala poartă aeriană de intrare în Qatar, la fel de important rămâne aeroportul internațional din Doha, situat la 40 de kilometri de oraș. Va fi destinat echipelor naționale și zborurilor apropiate spre Dubai, Kuweit și Jeddah.

Source