VIDEO “Herson este Ucraina!”. Entuziasm fără margini, lacrimi de bucurie în orașul eliberat. “Soldații noștri raportează că au fost nevoiți să încetinească înaintarea pentru că sunt îmbrățișați atât de des”

Ziua de 11.11.2022 va rămâne în istorie drept ziua în care Ucraina a recuperat Hersonul, după 8 luni de ocupație rusă. A fost o noapte de spaimă pe canalele rusești cu informații neoficiale. Potrivit unor surse care citau martori de la fața locului, zeci de mii de soldați ruși ar fi fost lăsați în urmă în retragerea intempestivă anunțată ca o calculată “relocare” de către Moscova. Aparent, mulți militari nu au aflat despre importanta decizie a superiorilor. Informațiile nu sunt confirmate oficial, deocamdată, de niciuna din părți și puțin probabil să se facă precizări prea curând în acest sens.

11 Noiembrie 2022, 17:24 (actualizat 11 Noiembrie 2022, 17:34) Știrile TVR |

Bucurie în Herson

Armata ucraineană a raportat vineri că a eliberat zeci de așezări din regiunea Kherson. Militarii au fost primiți ca adevărați eroi.

Soldații și-au întâlnit în mulțime și foști camarazi de arme.

În centrul orașului Herson, numele forțelor ucrainene este strigat cu putere vineri după-amiază de către oameni care îi îmbrățișează pe soldați, îi poartă pe brațe și le mulțumesc.

“Soldații noștri raportează că au fost nevoiți să încetinească înaintarea pentru că sunt îmbrățișați și pupați atât de des”, a scris Anton Gerashchenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne.

Pe o stradă din Herson a fost desfășurat un uriaș steag ucrainean.

“Uite așa o văd și eu pe mătușa mea din regiunea Herson, pentru prima dată în 9 luni – într-un video în care apare îmbrățișând un soldat ucrainean. Ea nici nu știe că a devenit star pe internet”, notează Iuliia Mendel, fostă purtătoare de cuvânt a președintelui Volodimir Zelenski.

Ucraina a avut astăzi încă un motiv de sărbătoare. Încă 45 de soldați luați prizonieri de război au fost eliberați în cadrul unui schimb cu Rusia.

“Aerul e diferit aici, aerul nostru”, spune unul dintre militarii eliberați.

Source