Aflat în Ucraina, președintele Consiliului European, Charles Michel, a fost nevoit să se pună la adăpost din cauza unor tiruri cu rachetă

Aflat astăzi într-o vizită surpriză la Odesa, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a fost forţat să se pună la adăpost din cauza unor tiruri cu rachetă, a confirmat un responsabil al UE, citat de AFP.

09 Mai 2022, 15:50 (actualizat 09 Mai 2022, 16:03) Știrile TVR |

Charles Michel la Odesa / FOTO: https://twitter.com/eucopresident

Potrivit acestei surse, în timpul unei întâlniri dintre Charles Michel şi premierul ucrainean Denys Shmyhal, „participanţii au întrerupt reuniunea pentru a se pune la adăpost, pentru că regiunea Odesa a fost lovită din nou de rachete”.

La rândul său, Charles Michel a scris pe Twitter că a venit la Odesa pentru a celebra Ziua Europei.

„Nu sunteţi singuri. UE este alături de voi”, a postat el pe Twitter, denunţând „agresiunea rusă” împotriva Ucrainei, lansată pe 24 februarie.

Charles Michel a constatat cu prilejul acestei vizite-surpriză „impactul războiului rusesc asupra canalelor de aprovizionare mondiale”, în special în ceea ce priveşte cerealele, din care „numeroase tone” sunt blocate în port „din cauza blocadei ruse la Marea Neagră”.

Această blocadă „dăunează nu numai economiei Ucrainei, dar afectează şi accesul lumii la provizii alimentare vitale şi pune în pericol securitatea alimentară mondială”, a adăugat sursa citată de AFP.

VEZI și Război în Ucraina. 60 de persoane au fost ucise la școala din Belogorovka. Peste 170 de civili de la Azovstal, evacuați. Rușii au lansat rachete de croazieră Onyx în regiunea Odesa

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat, la rândul său, că a discutat prin videoconferinţă cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi a evocat demersurile Ucrainei pentru a deveni ţară candidată la aderarea la UE.

Sursa: Agerpres

Source

Distribuie știrea