Agitație în școli și printre părinți pe tema cursurilor online, în localitățile unde incidența ajunge la peste 3 la mia de locuitori

Situație incertă în multe școli, dar și printre elevi și părinți, în localitățile unde incidența urcă peste 3 la mia de locuitori. În școlile, grădinițele și liceele unde nici 60 la sută din personal nu este vaccinat, orele nu se mai țin în clase. Decizia finală va fi luată în funcție de cifrele de vineri, dar unii directori și-ar putea pierde funcția, iar mulți părinți caută soluții pentru a nu-i lăsa pe cei mici singuri acasă.

11 Ianuarie 2022, 19:26 (actualizat 11 Ianuarie 2022, 19:56) |

52 de școli și grădinițe din București nu au atins pragul de vaccinare de 60 la sută printre angajați și dacă lucrurile nu se schimbă până vineri, la începutul săptămânii viitoare elevii și copiii de aici vor trece din nou în sistem online.

În doar câteva zile, părinții trebuie să găsească soluții pentru a nu-i lăsa singuri acasă pe cei mici.

Mulți părinți se întreabă dacă nu altele ar fi fost soluțiile potrivite în acest context.

Din cele 52 de școli din București care nu ating pragul de 60% vaccinare în rândul personalului, 45 sunt de stat, restul private.

Cei mai mulți dintre angajații nevaccinați sunt personal nedidactic. Cei care au avut recent Covid nu contează în calcule.

Mihaela Ștefan, inspector școlar general ISMB: Avem colegi care au trecut prin boală și vor să aștepte epuizarea celor 180 de zile de la infectare pentru a se vaccina.

Potrivit ministrului Educației, directorii unităților de învățământ cu un număr redus de angajați vaccinați vor fi luați la întrebări. Iar unii riscă să-și piardă funcțiile.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: Dacă vom identifica unități de învățământ cu rata de vaccinare de 10, 12, 15%, iar conducerea școlii este numită prin detașare, într-adevăr poate fi schimbat.

La nivel național, trei mii de unități de învățământ au rată de vaccinare sub 60% printre angajați.

Directorii școlilor din București care de săptămâna viitoare vor trece în online nu vor să comenteze subiectul. Aceștia spun că deja în cancelarii atmosfera este tensionată având în vedere că s-au format două tabere. Pe de o parte tabăra vaccinaților, de partea cealaltă tabăra celor nevaccinați. Iar acolo unde atingerea pragului de 60% depinde de vaccinarea unei singure persoane, lucrurile sunt și mai complicate.

Cu o rată de infectare de 4,04, județul Cluj este deja în scenariul roșu, iar județele Suceava, Timiș, Ilfov și Bihor se apropie și ele de pragul de trei cazuri la mia de locuitori.

Vineri se va stabili în ce școli se vor face cursuri în clase și săptămâna viitoare.

Source

Leave a Comment