• Mon. Jan 17th, 2022

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Cazurile de COVID s-au dublat de la o zi la alta. Capitala, înconjurată de un cerc roșu al infectărilor

Jan 11, 2022

România este în acest moment în plin val 5 de infectări. Iar cifrele sunt alarmante. Avem dublări ale numărului de îmbolnăviri de la o zi la alta! Iar prognozele vorbesc despre zeci de mii de cazuri pe zi în următoarea săptămână. Singura veste bună: varianta Omicron are șanse mari să producă doar o simplă răceală celor vaccinați.

11 Ianuarie 2022, 19:17 |

România a raportat astăzi cel mai mare număr de cazuri din ultimele două luni, aproape 9 mii, mai mult decât dublu față de ziua precedentă. Sunt internați în secțiile covid din toată țara peste trei mii de pacienți, 415 în stare gravă la terapie intensivă. Ne putem proteja doar prin vaccinare, iar asta va reduce și presiunea pe spitale, avertizează medicii.

De la începutul anului, numărul infectărilor crește alarmant. Dacă pe 5 ianuarie erau 4 800, în 8 ianuarie se raportau 6 mii de infectări. Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat transmiterea comunitară a variantei Omicron.

Capitala se apropie de trei cazuri la o mie de locuitori, când vor fi instituite restricțiile din scenariul roșu. În restaurante, clienții vor putea ocupa până la 30% din capacitatea spațiului. Bucureștiul este înconjurat de un cerc roșu al infectărilor: nouă localități din Ilfov au depășit deja 3 cazuri la mie.

Medicii estimează că în săptămânile următoare am putea ajunge la 25 de mii de cazuri pe zi.

Source